Egy döglesztő üzenetrögzítő ez az egész. Megőrzi a múltbéli és jelenkori történésekkel kapcsolatos gondolataimat, melyek a lelkemben fogannak, később az agyamban megfogalmazódnak és végül a kezem iderója valamennyit miközben az ajkaim szavakká formálják őket, hogy soha ne feledjem: milyen erős is vagyok valójában.

2008. augusztus 1., péntek

Hinni ...

Csodalatos muvesz volt, mentes mindenfele sztarallurtol. O megtoltotte az ures szinpadot elettel, hangokkal, rivaldafeny nelkul is ragyogott, brillians jelenseg volt … mig el nem veszitette a tehetsegebe fektetett hitet.

Mara megszurkult, hangja tovaszallt, szaz reflector sem tudja kelloen fenyesse varazsolni, egy lett a sok kozul.

Kivalo asztalosmester volt, gyonyoru butorokat keszitett, keze alatt eletre kelt a fa … mig elt benne a ket kezebe vetett hit.

Ma szalagmunkas es alkoholista, mar nem emlekszik az alkotas gyonyorusegere.

Halalos beteg volt, de elt … addig mig hitte, hogy betegsege legyozheto.

Mar nem el.

Kertesz volt, szeretetevel, gondoskodasaval viragba boritotta a hatalmas kertet … mig hitt a novenyek iranti szeretete erejeben.

Munkanelkuli miota elhervadt korulotte minden virag.

Vegyesz volt, vezeto kutato, hatoanyagokat talalt fel, halalos betegsegekre keresett gyogyirt … am csak addig, mig hitt a sajat zsenialitasaban.

Egy laborban mosogatja a Petri cseszeket, multjara es eredmenyeire valo tekintettel megturik.

Egyszeru parasztember volt, aki a kiszaradt foldet bamulva esoert fohaszkodott Istenhez, s az eso jott … de csak mig hitt Istenben.

Ehezik.

Feleseg volt … de csak addig mig el nem veszitette ferjebe vetett hitet.

Elvalt.

Remek iro volt … mig hitte, hogy az ihlet valojaban benne van.

Meghaborodott.

Bohoc volt, puszta megjelenesevel is mosolyt csalt az arcokra, ures zsebebol giccses papirviragokat varazsolt elo … mig hitt a varazserejeben.

Szomorkasan ul a porond mellett naphosszat papirviragjainak szirmai tepkedve es ezen senki nem mosolyog.

Csak egy ehes kisgyerek volt, szutykos kis mancsaival megis vidaman olelgette “sekezeselabababajat” … de csak mig hitte, hogy a jovoben nem csak egy torzoval fog jatszadozni.

Felnott, hajlektalan lett.

Nevezzuk barminek: Istennek, Fortunanak, sajat magunknak, gyogyulasnak, jovonek, tehetsegnek, zsenialitasnak, varazseronek, iroi venanak, ferjnek, mosolynak vagy akar Miszissz Eletnek, a lenyeg a hit. Hinni kell, barmiben de mindenkor, mert a hit szuli az akaratot, hogy jobba, szebbe, elviselhetobbe tegyuk a minket korulvevo mindenseget. Hiszen igy szulettek meg a Torocsik Marik, a Biedermeier butorok, a legyozott betegsegek, a viragzo kertek, a C vitamin es a penicillin, az aratni valo buzatablak, a boldog csaladok, a remekmuvek, a Krisztoforok es a Bill Gatesek. :-)

Nincsenek megjegyzések: