Egy döglesztő üzenetrögzítő ez az egész. Megőrzi a múltbéli és jelenkori történésekkel kapcsolatos gondolataimat, melyek a lelkemben fogannak, később az agyamban megfogalmazódnak és végül a kezem iderója valamennyit miközben az ajkaim szavakká formálják őket, hogy soha ne feledjem: milyen erős is vagyok valójában.

2008. július 26., szombat

Ujjaszuletes …

50-60-70 evunk alatt szamtalanszor szuletunk ujja, neha elkovetett hibanikbol tanulva tortenik meg, hogy vegzunk addigi eletunkkel, neha gyermekunk szuletese osztonoz valami masra, szebbre, jobbra minket de azt hiszem az igazi valtozas soha nem szandekos, hanem egyszeruen csak megtortenik Miszissz Eletnek koszonhetoen.

Valamennyien nyers agyagdarabok vagyunk a Miszissz muhelyeben, o radob minket a korongjara, elkezdi hajtani apro labaival, kezeivel ovatosan format ad nekunk s mikor ugy erzi, hogy muvevel elkeszult, akkor nekilat egy masik darab agyag megmunkalasanak. Minket felretesz de nem eget ki s mikor latja, hogy kicsit eldeformalodtunk, ujra osszegyur, ujra a korongra kerulunk es uj format kapunk tole.

Ilyenkor hagyja el tobbnyire a szankat az “ujeletetkezdek” felkialtas.

Olykor-olykor a Miszissz kedvetlenul fazekaskodik, igy szuletnek meg a kocsogok, a sztereotip majmok, maskor viszont teljes gozzel, minden szeperzeket belegyurva dolgozik az agyagon s az eredmeny egy tetszetos kis romai tal lesz, vagyis maga A majom.

Az agyag, bar igen sokaig kepes magaban tartani a nedvesseget, lassan-lassan kiszarad s mi minden ujraformalassal kemenyebbekke leszunk. Igy szuletunk ujja a Miszissz keze alatt 50-60-70 evunk alatt sokszor. Megtortenik, hogy a sztereotip majom, egyszercsak A majomma valik es ez forditva is igaz.

Egy napon aztan megkapjuk vegleges formankat s, ha szerencsenk van, akkor az elparolgo nedvesseggel egyutt tavozik belolunk a butasag, keseruseg, banat, tulerzekenyseg, betegseg s megmarad az egeszseges onzes valamint megannyi kellemes tulajdonsag amitol majom lesz a majom.

Nincsenek megjegyzések: