Egy döglesztő üzenetrögzítő ez az egész. Megőrzi a múltbéli és jelenkori történésekkel kapcsolatos gondolataimat, melyek a lelkemben fogannak, később az agyamban megfogalmazódnak és végül a kezem iderója valamennyit miközben az ajkaim szavakká formálják őket, hogy soha ne feledjem: milyen erős is vagyok valójában.

2008. június 25., szerda

Jovo …

12 evesen meg nemigen volt jovokepem, csak annyit tudtam, hogy allatorvos akarok lenni s eme elhatarozasom mellett ki is tartottam ugy 16. eletevemig amikoris Miszissz Elet ugy dontott, hogy nem ez a nekem megfelelo jovo, ezert aztan rendelt mellem egy olyan biologiatanart aki akkora eloszeretettel turta az orrat orakon keresztul, hogy az aznapi uzsonnankrol szandekosan megfeledkezve, hanyatt-homlok menekultunk az orairol minek kovetkezteben meg ma sem tudom, hogy a bibe a lany avagy a porzo es ugye szegenyes biologiai ismeretekkel az emberbol nehezen valik allatorvos. Igy nem lettem en Missz Dulitle.

1. jovorol alkotott kepem tehat Miszissz Elet kozbenjarasaval kilove.

19 evesen jott a kovetkezo ihlet s “Szocialis munkas leszek” felkialtassal beastam magam a psihologiaba s jo sok tanulas utan, Miszissz oldalan elmentem a Kincses varosba szerencset probalni de Miszissz ismet kibabralt velem mert mindent talaltam, csak szerencset nem. A szocialismunkasokositointezetbe ugyan nem vettek fel, de a sok ejszakai tanulasnak koszonhetoen megkaptam eletem elso kenyelmetlen orrparnakkal ellatott okularejat, melynek olyannyira orultem, hogy amint kezbe vettem elfogott a siras, hogy “miert kell nekem nemlatni es kulonben is, milyen dolog az, hogy en okosodni szeretnek es masok nem engedik?”

Talan ez adta az erot ahhoz, hogy meg egy evig bujjam a konyveket s masodszorra is nekifussak a szerencseprobalasnak. Igy jutottam el eloszor a “szocialismunkasokositointezet” falaig, merthogy elso lettem azalatt a bizonyos vonal alatt, majd kesobb elsokent leptem keresztul azt a bizonyos falat, de akkor mar nem volt kedvem az egeszhez ezert Miszisszel egyutt hazajottem. Hat, igy nem lett belolem Terez Anya.

2. jovorol alkotott kepem is kilove es mivel tobb zsenialis otletem nem volt ezert ugy dontottem, hogy nem leszek semmi.

Igy lett tehat belolem semmi s ebbe Miszissz Elet is boldogan beleegyezett.

Most nehogy azt hidd, hogy semminek lenni az semmi, mert oriasit tevednel. Semminek lenni az igenis valami hiszen, ha valaki semmi, akkor barmi lehet viszont ha valaki valami, akkor valami. Peldaul, ha valaki mondjuk orvos, akkor orvos es soha nem lesz mas. Persze megtortenhet, hogy az orvos atkepzi magat s elmegy komuvesnek, de, ha nem haragszol az esetek elenyeszo szama miatt ezen most angolosan atsiklom.

Egy szo mint szaz huszonakarhanyeves koromra semmi lettem s ezzel Miszissz Elet megnyitotta elottem a lehetosegek tarhazat.

Folyt.kov.

Nincsenek megjegyzések: