Egy döglesztő üzenetrögzítő ez az egész. Megőrzi a múltbéli és jelenkori történésekkel kapcsolatos gondolataimat, melyek a lelkemben fogannak, később az agyamban megfogalmazódnak és végül a kezem iderója valamennyit miközben az ajkaim szavakká formálják őket, hogy soha ne feledjem: milyen erős is vagyok valójában.

2008. június 24., kedd

Miszissz Elet …

Az oreg holgyrol olyan beszelni, mint elmutogatni Mozart Varazsfuvolajat, vagy szavakba onteni az Ejkiralyno ariajat, vagyis teljesseggel lehetetlen. No nem azert mert nem talalunk szavakat, hanem azert, mert a tegnap szavai a ma Miszisszere mar reg nem jellemzoek ugyanis mikor azt hiszed, hogy mar kezded megismerni, kiismerni ot, akkor ujabb meglepetessel szolgal neked s olyan oldalarol mutatkozik be, amelyrol addig azt sem tudtad, hogy letezik.

Nem tudni mikor, honnan erkezett s azt sem, hogy meddig marad. Csak azt tudjuk, hogy nalunk mikor kopogtatott be eloszor de arrol mar nem szol a fama, hogy mikor fogja megunni szemelyunket. En 32 eve ismerem ot, ezzel szemben nagymamammal mar 86 eve setalgat de szerintem azt mar nagyon unja hiszen a nagyikaval mar nem tortenik semmi.

Egyszer leultem beszelgetni vele, akkor tudtam meg, hogy valojaban neki semmi baja az idosebb emberekkel, pusztan mar nem tudja attekinteni a listajukat, mert az olyan hosszu. Igy azt sem tudja egy ido utan, hogy mibol mennyit ajandekozott nekik. Az 50-60 eves emberek listait, nem kitoro lelkesedessel ugyan, de meg bongeszgeti Miszissz Elet s olykor-olykor meg is lepi oket, egy kellemes, vagy kellemetlen tortenessel de mire ez ember eleri a 70-et a Miszissznek elmegy a kedve a keresgelestol s fakepnel hagyja az illetot. Persze azert ritkan ezutan is meglatogatja oket, peldaul a szuletesnapjukon, mikor az egesz csalad mosolyogva nezi a 70 eves papat amint kipirult orcaval orul egy uj hazipapucsnak, vagy mikor megpillantjak dedunokajuk apro orrat, mely megtevesztesig olyan mint az ovek vagy mikor a karacsonyi asztalnal ott az egesz csalad s az idos hazaspar megelegedessel nez vegig rajtuk, hogy lam-lam a mi gyerekeink, de azt hiszem ezzel ki is merul Miszissz Elet 70 evesek iranti erdeklodese.

Termeszetesen arrol sem szabad megfeledkeznunk, hogy a fiatalok sokkal energikusabban nyalnak, tobb erejuk van ennelfogva aztan sokkal tobb tejfolhoz jutnak mint idosodo embertarsaik. Csak kepzeld el, hogy rajtvonalhoz allitasz egy 30-as es egy 70-es ferfit s a startnal varja oket a tejfol. A 30-as mar a loves eldordulese utani pillanatokban tejfolben uszik, mig a 70-esnek csak az illata jut.

Hat ilyen a mi Miszisszunk, neha onzo, neha kedves, neha leha, neha rendes, neha ad, maskor elvesz.

Az egeszen biztos, hogy talpig no, ennelfogva megvan benne a kurvalkodasra valo minden hajlam. Finoman otvozodik benne a rafineria, a huncutsag, a szeleburdisag az allhatatossaggal, oszinteseggel, nyitottsaggal, a josag a gonoszsaggal, megis azt mondom, hogy Isten aldja azt az otvosmuveszt aki nekunk adta ot.

Folyt.kov.

Nincsenek megjegyzések: